Vikten av en professionell flyttstädning: Ge din nya bostad det inbjudande första intrycket

När du står inför en ny bostad vill du förmodligen att den ska kännas så ny och fräsch som möjligt. Det är därför en ordentlig flyttstädning är av yttersta vikt. Precis som ett första intryck kan forma din uppfattning om en person, kan det också påverka hur du ser på din nya bostad. 

Vid en visning är allt oftast skinande rent, men när du väl flyttar in och möbler och bohag har tagit plats, framträder varje dammtuss och smula. Att upptäcka ett kök eller badrum i Stockholm som inte har fått den nödvändiga flyttstädningen kan snabbt förvandla den spännande känslan av att flytta in till något negativt.

Rutiner för en avslutande städning

En flyttstädning följer strikta rutiner som måste efterlevas för att säkerställa att bostaden lämnas i perfekt skick. Varje yta bör vara fläckfri, och inget löst får finnas kvar. En liten gest som att lämna kvar en toalettrulle uppskattas oftast av de nya boende. Flyttstädning i Stockholm innebär att varje skåp, ovan- och insida, bör vara skinande ren. Ovannämnda gäller även för ugn, mikrovågsugn, kylskåp, frys, diskmaskin och tvättmaskin. Det är även viktigt att dra ut alla möbler och städa under och bakom dem. Badkar och eventuell dusch bör också få sin del av uppmärksamheten. Dessutom krävs det att alla fönster putsas, både på utsidan och insidan.

Det många missar vid flyttstädning

Trots dessa tydliga rutiner finns det områden som ofta förbises eller behandlas slarvigt under flyttstädning. Lagringsutrymmen som källare, garage och förråd samt balkonger och trädgårdar tenderar att bli eftersatta. När du anlitar professionell hjälp från en flyttfirma i Stockholm är det avgörande att du tydligt visar alla extra utrymmen så att de inte blir förbisedda. Dock är kraven på rengöring inte lika strikta för exempelvis källarförråd som för bostaden i sig. Trädgården är också ditt eget ansvar eller något du kan överlåta åt en trädgårdsfirma. Målet är att din bostad ska vara i sitt bästa skick när du stänger ytterdörren för sista gången.

Att inte nöja sig med en halvdan flyttstädning kan vara skillnaden mellan att välkomna ditt nya hem med öppna armar eller att mötas av besvikelse. Ett väl genomfört arbete ger inte bara den nya boenden en positiv start utan eliminerar också eventuella tvister med tidigare boende. Så, ge din nya bostad den nystädade välkomsten den förtjänar och se till att varje hörn och skrymsle är perfekt rengjort innan du tar det stora steget in i ditt nya livs kapitel.