Kontorsstädning ett jobb för proffs

Förr kunde vem som helst ta ett städjobb. Idag är situationen annorlunda. Städbolagets personal har gedigen erfarenhet och kunskaperna. Något som är ett stort plus vid kontorsstädning.

Varför det, kanske man frågar sig. För en företagare med många kontor eller kanske till och med ett kontorslandskap vet hur viktigt det är att städningen fungerar perfekt. Visst är det lite sorgligt, men när personalen inte talar om städningen vet man att den är bra.

Det är lätt att tro att det bara handlar om rena dammfria ytor och papperskorgar utan skräp. Men när kontoret är stängt och kontorsstädningen är igång sker magin. Troligtvis är det ingen som reflekterar över att fläcken man inte fått bort trots ivrigt gnuggande plötsligt är försvunnen. Eller att den konstiga doften man känt dagen innan är borta när en ny dag tar fart.

Kontorsstädning minskar smittspridning

På kontoret är det ofta både personal och många besökare som rör sig under en dag. Det innebär att det sprids en hel del bakterier. Specialister på kontorsstädning på Norrmalm är utbildade i hantering av olika produkter och hur de används. En del av jobbet är att se till att alla ytor tvättas rena och behandlas med desinficering, som tar död på bakterier och baciller. Detta sker på toaletter, handtag, ja praktiskt taget alla ytor på kontoret.

Hyra in städföretag för kontorsstädningen skapar en trivsam miljö. Sjukskrivningarna blir färre då bakterier inte sprids lika lätt och personalen mår gott då det är rent och snyggt på kontoret.